Zelf iets te zeggen?

Karel De Jaeger • 2018-11-12 11:11:24 De Weg naar Broadway
Het is verstandiger een kaars aan te steken dan te klagen over de duisternis. Als er geen mooie toneelstukken bestaan over een bepaald onderwerp, schrijf er dan zelf één. Een hele diepe buiging voor schrijfster - regisseuse Els Borms is hier op zijn plaats voor haar meesterwerkje 'de weg naar Broadway'. De duim gaat omhoog voor de zeer geloofwaardige sfeerschepping : prachtige kledij, een decor dat in zijn eenvoud bijzonder bruikbaar blijkt te zijn, de attributen zo doordeweeks dat het er boenk op is in de vergane glorie van het gezelschap, de keuze van de liedjes en de foto's verrijkend retro. <br /> <br />Het allergrootste applaus gaat naar de kwaliteit van de variété-nummers. Nog nooit zag ik zo goed, harmonieus en stijlvol dansen (en zingen tegelijk) op een Schellebels podium. Hier moet tonnen energie en oefening in gekropen hebben. De acts waren stuk voor stuk pareltjes. In het publiek voelde je bijna het smeken om het volgende nummertje op Eric's lijst te zien. Nooit gedacht trouwens dat Bobbejaan Schoepen's Koetje Boe bij mij nog een traan (van 't lachen) had kunnen uitlokken... <br /> <br />En ach ja, het verhaaltje was zo jaren '20 en '30. Die met een grote bakkes en met veel ambitie en weinig scrupules gaan uiteindelijk glorieus op hun bek, en de pineutjes en de uitgelachenen dezer wereld worden uiteindelijk sterren en winnaars. Maar aangezien dat toen ook zo hoorde, hoort het in een toneelhommage ook denk ik dan. <br /> <br />Ik zag vele van mijn toneelmaatjes weer eens een sterke prestatie leveren. Als sterke spelers en speelsters echt in een stuk geloven, dan zie je dat ook. Goesting, geven ! En ik weet heel goed dat je nooit de fout mag maken om er één iemand uit te halen en die te complimenteren (want dan voelen de anderen zich te kort gedaan), maar aangezien ik op een leeftijd gekomen ben dat ik me nog maar weinig van dat soort etiquette aantrek doe ik het toch : een welgemeend applausje aan Ellen, die ik nog nooit eerder in een 'grote' rol zag en die nu probleemloos meeging in het geweld van al die andere klasbakken. <br /> <br />Dank je wel, Els en dank je wel, vrienden speelsters en spelers voor de heerlijke avond. "Nog van dadde", zeggen ze in het mooiste dorp ter wereld. Ik wens jullie volle zalen en bangelijk luid applaus in jullie 2de weekend.
Rudy De Bruyne • 2018-11-11 16:11:54 De Weg naar Broadway
De weg naar Broadway is een ontspannende avond geweest voor mij. Mensen proberen er het beste van te maken, maar goede bedoelingen zijn niet voldoende. Er is ook nog zoiets als talent nodig, en een volledige inzet van regisseur, cast en andere medewerkers om dit tot een goed einde te brengen. En die inzet was er zeker. Opnieuw heb ik een tafelgenoot horen zeggen: Ik ga links en rechts eens kijken naar amateurtoneel, maar dit was van een veel hoger niveau. En ikzelf vond ook dat DC nogmaals bewezen heeft dat ze over mensen beschikken die hun taak ter harte nemen. Dan denk ik bijvoorbeeld aan de vroegere "Crochet- avonden' waarbij alle medewerkers het beste van zichzelf gaven. Bedankt ook aan bestuur, leescomité en alle medewerkers voor hun onbaatzuchtige inzet. <br /> <br />Doe zo voort en blijf ons, de toeschouwers, verwennen. <br />Dus een dikke proficiat aan iedereen en tot de volgende.
Aurèla Looman • 2018-11-10 12:11:13 De Weg naar Broadway
'There's no business like showbusiness'...... <br />Broadway in Schellebelle : wat een meeslepend variétégebeuren is het geworden in 't Veer gisteravond! <br />Rake sfeerschepping, ontroerend in zijn schamelheid, hard in zijn struggle for life, ontwapenend geacteerd, gevoelvol gezongen, opvallend synchroon de (dans-) bewegingen, verrassend ook de metamorfose in voorkomen en spel van enkele vertrouwde spelers. <br />Fred Astaire flitste door mijn hoofd, Yves Montand, 'Annelies van 't Sas van Gent', de Ancienne Belgique.... <br />Maandag ga ik nog eens kijken/luisteren, want ik wil niets gemist hebben. <br />Hoed af voor al wie bij deze gedurfde productie betrokken zijn! <br /> <br />Aurèla
Luk De Clercq • 2018-11-10 09:11:47 De Weg naar Broadway
Prachtig stuk. Voor elk wat wils. Een gedeelde intimiteit, overgoten met humor en afgewerkt met een vleugje romantiek en dit alles op de achtergrond van de schrijnende ondergang van de vaudeville. <br />Je zag aan de mensen in de zaal dat iedereen er van genoten heeft. Voelde je ook aan het spontane applaus na elke live act. <br />Proficiat aan alle acteurs voor de sfeerschepping. Volledig geloofwaardig op scène gezet. Wij zaten effectief in het oude gerookte afgeleefde zaaltje in het begin van de 20 Ste eeuw met een blik achter de schermen. <br />Wij hebben van iedere minuut genoten. <br />????????????
Karen Jacobs • 2018-05-06 20:05:49 De Tovenaar van Oz
Proficiat aan de acteurs en de regisseur Ben voor deze topprestatie! We hebben genoten en ik heb alleen maar blije kindergezichtjes gezien! Het originele decor, de zang, de perfecte kostuums, de gezellige publieksruimte, de interactie met het publiek, ... TOP! Ook dank aan iedereen achter de schermen!
Aurèla Looman • 2018-04-30 09:04:31 De Tovenaar van Oz
Gisteravond de voorstelling van De Tovenaar van Oz bijgewoond en genoten! <br />Het spelplezier droop eraf; er werd getuimeld en getoverd dat het een lieve lust was. <br />Ik geraakte onmiddellijk in de ban van de (zang-)teksten, de muziek, het spel, en keek mijn ogen uit op de kledij, de grime, het decor, de aankleding, de belichting, de choreografie. <br />Een gevatte en originele bewerking door een gedreven regisseur die duidelijk hard gewerkt heeft om tot dit niveau te komen. <br />Bravo iedereen!
Gilbert Galle • 2018-04-28 13:04:10 De Tovenaar van Oz
De Jongstleerende heeft, tijdens de première van "De Tovenaar van Oz", getoverd op scène. Wij zijn heel tevreden naar huis gereden. <br />Op twee derden van de normale tijd die beschoren bleef een stuk aanpassen en op die manier voor het voetlicht brengen is sterk. Héél sterk. <br />Wij hebben gelachen met de humoristische tekstaanpassingen, regie, toneelspel, decor en belichting bewonderd en met grote tevredenheid vastgesteld dat er heel veel toneeltalent in de groep zit. <br />Er is gedurende 15 jaar heel duidelijk hard gewerkt in alle geledingen van JL. <br />En wat veel plezier doet : dit is een vriendengroep die er samen wil voor gaan. <br />En op die manier uitzonderlijke resultaten bereikt. <br />Proficiat aan iedereen, ook aan de volledige omkadering. <br />Gilbert
Viviane Burssens • 2018-03-19 16:03:48 Levende Doden
De voorstelling 'Levende doden' doet de toneelliefhebber duimen en vingers aflikken. <br />Wat ik bijwoonde, was geen amateurtoneel meer, maar een pareltje van acteerkunst. Het vraagt veel inzet en inzicht om met beperkte middelen een dergelijk, minder toegankelijk toneelstuk, tot zijn recht te laten komen. <br />Een dikke pluim voor regisseur Martine Werbrouck en alle medewerkers. <br />Talent zat daar in Schellebelle, met een bijzondere vermelding voor de jonge spelers Sam Beeckman, Ayla tant en Tilly Wally, die mij net alle andere acteurs blij hebben verrast. Over alles was nagedacht: decor, belichting, muziek, rekwisieten, aanpak... . <br />Dergelijke creaties tillen het toneelgebeuren in dit dorp naar een hoger niveau. <br />Van harte gefeliciteerd!
Hilde • 2018-03-19 00:03:34 Levende Doden
Het genoegen en de eer gehad om alle voorstellingen bij te wonen (weliswaar vanachter de coulissen), met een steeds grotere bewondering. 7 voorstellingen, 7 sterke acteurs, 7 maal overdonderd! Van harte een welgemeende proficiat voor jullie talent, gedrevenheid en onverdroten inzet. Deze niet-alledaagse productie hebben jullie stuk voor stuk met glans neergezet en hiermee de toeschouwers een mooie, doorleefde en beklijvende toneelavond bezorgd. Bedankt voor de fijne samenwerking, voor jullie teamgeest, voor jullie warme menselijkheid, voor alle attente boodschapjes en daden, voor jullie kameraadschap!
Denis en Vicky • 2018-03-18 10:03:37 Levende Doden
Een boeiend stuk dat onze aandacht geen seconde verloor, zéér sterk gebracht!! Voor mij graag meer van dat!! Wie vandaag nog kan komen, moet dit zeker doen!
Sylvia • 2018-03-17 16:03:01 Levende Doden
“Levende Doden”...zelden een stuk gezien dat zo aan je blijft ‘plakken’... en wat een acteerprestaties...dit was niet met de A van amateur, maar met de K van klasse, Grote Klasse!! Er zijn professionele acteurs die zouden verbleken bij wat de cast van deze productie heeft laten zien...dit smaakt naar meer, veel meer! <br />Nogmaals een welgemeende proficiat en laat het applaus nog lang nazinderen, jullie verdienen dit, stuk per stuk, individu per individu en zeker per team! <br />En aan iedereen die dit gastenboek leest, aub reserveer uw ticket, want deze klasbakken verdienen volle zalen!!
Luk en Veerle • 2018-03-16 11:03:15 Levende Doden
Het was super, het complete plaatje was af. Alleen superlatieven Zelfs een gebroken voetbeentje kon geen roet in het eten gooien. Zelden zoveel emotie op het toneel gezien. Hoorbare spanning in de zaal, geladen sfeer die bijna tastbaar was. <br />En het plot,,... wij zijn er nog niet uit... verschillende meningen... alles kan nog. <br />Een welgemeend proficiat.
Hugo De Henau • 2018-03-12 18:03:32 Levende Doden
Het eenzame kapstokje : <br />Zie je het nog voor ogen, dat eenzame dingetje? Mijn fantasie werd er alleszins door geprikkeld en mijn gedachten gingen dieper spitten. Gaandeweg werd het duidelijk, eerst wat bizar maar het kapstokje gaf me houvast, het komt wel, wacht maar! En of het kwam. Miljaar toch, wat een knap stuk, wat een sterke opvoering, wat een fijn uitgekiende details en wat voor muziek. Die muziek daar wil ik het nog even over hebben, die was zo complementair en ondersteunend dat hij (of is het zij?) niet opviel, zo vanzelfsprekend. De cast - zou er ook een Nederlands woord voor bestaan - de spelers dan maar : PROFICIAT! Jullie leefden zich voluit in die moeilijke rol in. Mooie (jonge) mensen, mooie acteurs - laat ik ze zo maar noemen - die dat zo sterk brengen, zelfs wat choreografisch acteren. De ruziënde scène werd niet overdreven en dat is vaak een barometer. Proficiat aan allen, op en achter de scène. Proficiat aan de regisseur, ferm bedacht, een sterk geheel! Prachtig stuk toneel! <br /> <br />Zwaar stuk : <br />Toen ik tijdens de pauze even een plasje ging doen - er zijn twee urinoirs - keek mijn plassende buur in mijn richting en liet hij spontaan horen : zwaar stuk, he? Waarop ik even spontaan : wil je even voor je kijken, ja? Beiden proestten we het uit en waren we meteen klaar voor het tweede deel. <br /> <br />Un mort vivant, in een andere context dan : <br />Dès lors que la vérité n'avait pas bonne face <br />dès lors que mes refus à rentrer dans le rang <br />n'étaient pas dans le goût de ces messieurs en place <br />au fond de ce tombeau, je suis un mort vivant. (Ch. Azn.) <br /> <br />Hartelijke groet en tot de volgende keer. <br />Hugo en Leen <br /> <br /> <br />
Gilbert Galle • 2018-03-12 13:03:25 Levende Doden
"Levende Doden" is méér dan de moeite waard. Spanning, emoties, verrassing hebben het stuk heel genietbaar gemaakt. Acteurs en actrices, regie, techniek, iedere medewerker .Proficiat
Rudy De Bruyne • 2018-03-11 16:03:42 Levende Doden
Terug heb ik gisteren 10 maart genoten van de manier waarop DC "Levende Doden" naar voor heeft gebracht. Voor de cast zal het een zware boterham geweest zijn om dit zwaardere op de hand liggend stuk op te voeren. Wanneer ik uitga van wat ik gezien heb mag ik gerust stellen dat zij daar meer dan behoorlijk in geslaagd zijn. Tot op het einde bleef deze thriller ons in zijn greep houden. Muisstil was het in de zaal, maar toch werd het publiek gegrepen door wat er zich op de scène afspeelde. Daarom dank ik zowel het bestuur als het leescomitè voor hun gewaagde stukkeuze. De crew heeft ook dit keer alles in het werk gesteld om van deze voorstelling één van de hoogtepunten van het seizoen te maken. De regisseuse zorgde ervoor dat de spelers één voor één het beste van zichzelf gaven. En wij (het publiek) zagen een voorstelling om duimen en vingers af te likken. Hiermee toonde DC dat ze één van de betere amateurgezelschappen van de regio zijn. Dit was toneel van de bovenste plank. <br />Wanneer je zelfs een thriller op dit niveau kunt brengen beschik je over enthousiaste medewerkers.