Zelf iets te zeggen?

Sylvia • 2023-11-14 14:11:38 Wij Samen
Aangrijpend…ontroerend mooi…niet “gespeeld”, maar levensecht en puur gebracht…
Deze 4 klasbakken verdienen uw applaus!
Jan • 2023-11-13 22:11:34 Wij Samen
We kennen het gezelschap niet en het is onze eerste keer dat we hier kwamen kijken. Een heel fijn kader en duidelijk dat er een goede ploeg achter zit. Schitterend gespeeld door alle acteurs. Humor en gevoel waren op een knappe manier gebracht. Enkel opletten voor het hoofdpersonage (vader) dat je natuurlijk blijft spelen. Soms was er wat overacting.

Maar dikke pluim!
Francine • 2023-03-18 12:03:10 Acht Vrouwen
Geert, zijn acht vrouwen op de scène en alle mannen en vrouwen achter de schermen,
Ik heb echt genoten van een knappe toneelvoorstelling en raad iedereen aan ook te komen zien.
Francine
welvaert ronny • 2023-03-14 21:03:51 Acht Vrouwen
enorm genoten....apart stuk....maar toch : goeie vertolkingen en goed geregisseerd....!! bovendien een goede organisatie op de GALA-voorstellingen....kijken reeds uit naar november 2023.....!!!!
Marc • 2022-11-14 08:11:14 De 7de zonde
We waren gisteren onverwachts te gast op het toneel aanwezig en we hebben echt genoten. Elke speler op zich deden het schitterend maar Jos en Emily waren toch subliem.

Dikke proficiat en tot de volgende keer!

Marc en Josiane
Paul Vossen • 2022-03-13 23:03:11 Gelukkig Nieuwjaar
Dag Francine,

Magda en ik kwamen zojuist terug thuis na de opvoering deze avond van Gelukkig Nieuwjaar!

We hebben er intens van genoten, het was subliem: de actrices, hun talent (groots!), hun interacties, de klemtonen, de humor. En soms werden we stil en keken naar elkaar. Het kan enkel omdat iemand, jij, dit zo uitmuntend regisseerde.

Dank voor deze prestatie en voor de prachtige avond!

Paul en Magda
Els en Hugo • 2019-11-18 14:11:52 Vogels
Gisteren , zondag naar toneel geweest in Schellebelle ........Vogels !
Een dikke proficiat aan alle spelers van deze inderdaad tintelende relatiekomedie .
Goed gespeeld , een perfecte inleving , amai , deze voorstelling steekt er zeker bovenuit !
Het was eens een toneel van andere genre , speciaal , goed opgebouwd en steeds verassend !
Reeds vele toneeloptredens gezien , maar deze gaan we zeker onthouden . Alvast blij dat we komen kijken zijn , met dank aan Els Van Herzele waar we een bewondering voor hebben .
Aan alle andere medewerkers en zeker de regisseur , knap gedaan en nogmaals Proficiat !
We komen zeker terug voor een volgende voorstelling ......
Viviane Burssens • 2019-11-18 10:11:32 Vogels
Acteurs die barsten van talent, een schitterend regie, een origineel decor, de juiste belichting en klank, medewerkers achter de schermen die zich honderd procent inzetten; dit zijn de ingrediënten om een succesvol stuk in scène te zetten.
Het theatergezelschap 'de constleerende' is daar eens te meer in geslaagd.
De grandioze manier waarop de spelers de worsteling met zichzelf uitbeelden, de complexiteit van relaties, de kleine kantjes van mensen, is onnavolgbaar.
Eric Baeyens voelt zich als een vis in het water op de planken.
Ellen Bracquené zet een voortreffelijke Linda neer. Els van Heirsele schittert als Fien. Mieke Derde als Carla is de perfecte casting en last but not least geeft Arne Vereecken als Patrick een uitmuntend staaltje van zijn kunnen.
Het publiek heeft genoten van deze heerlijke komedie.
Een dikke proficiat aan alle medewerkers!
Karel De Jaeger • 2019-11-12 12:11:15 Vogels
De kleurenkeuze - dat is het enige waarover we het niet allemaal eens waren aan onze tafel. Voor de rest niks dan lof voor een hele speelse, erg grappige, zeer inventieve, sterk vertolkte, uitstekend ge-decor-de, muzikaal mooi omlijste en dus beresterk geregisseerde voorstelling. Een dikke pluim aan de gedreven acteurs - echt mooie prestaties, meiskes en mannekes - die door een sterk tempo en vooral een geslaagd inlevingsvermogen een heerlijke drive gaven aan het stuk. Ik heb de afgelopen weken al regelmatig een toneel meegepakt hier in de streek ('t zijn de weken hé) maar dit stak er echt wel bovenuit. Applaus voor iedereen die hieraan zijn bijdrage leverde, en niet in het minst voor regisseur Luc. Klassewerk, makker !!!
Hugo De Henau • 2019-11-11 19:11:20 Vogels
Het doek rolt open ... daar gaan we : podiumvullend decor op de kleine scène. Overheersend rood met de lange, knalrode bank als metafoor voor de liefde of het leven of de rust of het werk of de tijd of het muurtje. Ja dat is het, het muurtje. Wat zich daar achter afspeelt, doet me wat denken aan de allegorie van Plato ... Het muurtje waarachter van alles kan gesuggereerd en gefantaseerd worden, wordt dus goed benut in deze productie. Maar ook de stoelen, l'ordre dans le désordre, zo zijn ze gestapeld, chaotisch en toch geordend, 70 stuks, wit contrasterend met de rode bank en de zwarte achtergrond. Decorstukken die ontzettend veel uitdrukken en waarmee men veel meer kan doen dan men op het eerste zicht zou vermoeden.
De onzichtbare ‘andere kant’, zit eigenlijk ook achter een muurtje en wordt opgebouwd door levende zielen, het publiek. De toeschouwer hoeft niet lang te twijfelen. Hij zit aan de andere kant, hij mag loeren, kijken, griemelen en zelfs in de spiegel kijken met of zonder verrekijker. Zonder het te beseffen, maakt hij er deel van uit.
Het verhaal, regelrecht uit het leven, zit vol fijne dialogen, grappig soms maar eigenlijk bloedserieus. De eeuwige liefde, ze bestaat! De zoekende liefde ook.
Dat we hier goede acteurs aan het werk zien, verbaast ons al lang niet meer. Ze durven zich laten gaan.
Een verleidingsscène neerzetten, dat moet je kunnen, daar moeten alle remmen los. Een dronkenscène spelen, zonder dronken te zijn, dat is acteren op niveau.
En zoals steeds bij de Constleerende, de onopvallende maar knal-in-de-roos streepjes muziek die de overgangen vlotjes doen verlopen. Soms ontroerend, soms speels, kort maar goed.
Op zo’n donkere novemberavond die de winter inleidt, is het echt genieten van toneel. Proficiat aan iedereen die hier mee heeft aan gewerkt.
HDH (de elfde van de elfde van negentien)
Paul Vossen • 2019-11-11 08:11:11 Vogels
Een dikke proficiat voor de prachtige opvoering van Vogels op 10 november in zaal 't Veer. De vertolking was machtig, met een perfect gedoseerd tempo. Men voelde de beleving van de acteurs tot in de zaal. Het was een plezier om telkens te ontdekken hoe het originele, ogenschijnlijk eenvoudige decor (belichting en muziek inbegrepen) veelzijdigheid van het het stuk ondersteunde.
Rudy De Bruyne • 2019-11-10 14:11:28 Vogels
Wat kan een avondje toneel toch prachtig zijn. Dit was nu eenmaal het geval met "Vogels".
Dat DC over talent beschikt wisten we al, maar dat de volgende generatie al klaar staat is ook een feit.
Wat hebben de cast en de crew weeral gepresteerd. Daarom een woordje van dank aan bestuur, leescomité, en alle andere mensen achter de schermen om ons laten te genieten van deze geslaagde voorstelling.
Dit was gisteren een avond om U tegen te zeggen. En "last but not least" een dikke proficiat voor de spelers. Zij hebben alles gegeven om tot een geslaagd eindresultaat te komen.
Er is maar één manier om je een mening hierover te vormen en dat is: zeker komen kijken, je zal tevreden huiswaarts keren.
Kris Du Mongh • 2019-11-10 11:11:46 Vogels
Gisteren genoten van een prachtige voorstelling!
Een hele dikke proficiat aan de acteurs, de regisseur en alle anderen voor en achter de set.
Tot de volgende!
Dominique Maes • 2019-11-09 09:11:48 Vogels
Gisteren hebben we enorm genoten van 'Vogels'. Een heel afwisselend stuk met een leuke opbouw en heel veel grappige wendingen.

Een dikke proficiat aan alle acteurs en de regisseur. Maar ook een dikke pluim voor het leuke decor, de muziek, licht en vooral de Mondriaanse kleurkeuze!

De kop is eraf!! De merde!
Sylvia • 2019-05-11 23:05:37 De Aerobiekes
Een dikke duim voor alle Aerobiekes, alsook een extra applausje voor de sublieme vertolkingen van Victor, Josephine en Kim ofwel Stefaantje, Conny en Mie!
Wat een talenten!!
De opvolging is verzekerd :-)
“Well done”, Jongstleerende!