Zelf iets te zeggen?

Paul Vossen • 2022-03-13 23:03:11 Gelukkig Nieuwjaar
Dag Francine,

Magda en ik kwamen zojuist terug thuis na de opvoering deze avond van Gelukkig Nieuwjaar!

We hebben er intens van genoten, het was subliem: de actrices, hun talent (groots!), hun interacties, de klemtonen, de humor. En soms werden we stil en keken naar elkaar. Het kan enkel omdat iemand, jij, dit zo uitmuntend regisseerde.

Dank voor deze prestatie en voor de prachtige avond!

Paul en Magda
Els en Hugo • 2019-11-18 14:11:52 Vogels
Gisteren , zondag naar toneel geweest in Schellebelle ........Vogels !
Een dikke proficiat aan alle spelers van deze inderdaad tintelende relatiekomedie .
Goed gespeeld , een perfecte inleving , amai , deze voorstelling steekt er zeker bovenuit !
Het was eens een toneel van andere genre , speciaal , goed opgebouwd en steeds verassend !
Reeds vele toneeloptredens gezien , maar deze gaan we zeker onthouden . Alvast blij dat we komen kijken zijn , met dank aan Els Van Herzele waar we een bewondering voor hebben .
Aan alle andere medewerkers en zeker de regisseur , knap gedaan en nogmaals Proficiat !
We komen zeker terug voor een volgende voorstelling ......
Viviane Burssens • 2019-11-18 10:11:32 Vogels
Acteurs die barsten van talent, een schitterend regie, een origineel decor, de juiste belichting en klank, medewerkers achter de schermen die zich honderd procent inzetten; dit zijn de ingrediënten om een succesvol stuk in scène te zetten.
Het theatergezelschap 'de constleerende' is daar eens te meer in geslaagd.
De grandioze manier waarop de spelers de worsteling met zichzelf uitbeelden, de complexiteit van relaties, de kleine kantjes van mensen, is onnavolgbaar.
Eric Baeyens voelt zich als een vis in het water op de planken.
Ellen Bracquené zet een voortreffelijke Linda neer. Els van Heirsele schittert als Fien. Mieke Derde als Carla is de perfecte casting en last but not least geeft Arne Vereecken als Patrick een uitmuntend staaltje van zijn kunnen.
Het publiek heeft genoten van deze heerlijke komedie.
Een dikke proficiat aan alle medewerkers!
Karel De Jaeger • 2019-11-12 12:11:15 Vogels
De kleurenkeuze - dat is het enige waarover we het niet allemaal eens waren aan onze tafel. Voor de rest niks dan lof voor een hele speelse, erg grappige, zeer inventieve, sterk vertolkte, uitstekend ge-decor-de, muzikaal mooi omlijste en dus beresterk geregisseerde voorstelling. Een dikke pluim aan de gedreven acteurs - echt mooie prestaties, meiskes en mannekes - die door een sterk tempo en vooral een geslaagd inlevingsvermogen een heerlijke drive gaven aan het stuk. Ik heb de afgelopen weken al regelmatig een toneel meegepakt hier in de streek ('t zijn de weken hé) maar dit stak er echt wel bovenuit. Applaus voor iedereen die hieraan zijn bijdrage leverde, en niet in het minst voor regisseur Luc. Klassewerk, makker !!!
Hugo De Henau • 2019-11-11 19:11:20 Vogels
Het doek rolt open ... daar gaan we : podiumvullend decor op de kleine scène. Overheersend rood met de lange, knalrode bank als metafoor voor de liefde of het leven of de rust of het werk of de tijd of het muurtje. Ja dat is het, het muurtje. Wat zich daar achter afspeelt, doet me wat denken aan de allegorie van Plato ... Het muurtje waarachter van alles kan gesuggereerd en gefantaseerd worden, wordt dus goed benut in deze productie. Maar ook de stoelen, l'ordre dans le désordre, zo zijn ze gestapeld, chaotisch en toch geordend, 70 stuks, wit contrasterend met de rode bank en de zwarte achtergrond. Decorstukken die ontzettend veel uitdrukken en waarmee men veel meer kan doen dan men op het eerste zicht zou vermoeden.
De onzichtbare ‘andere kant’, zit eigenlijk ook achter een muurtje en wordt opgebouwd door levende zielen, het publiek. De toeschouwer hoeft niet lang te twijfelen. Hij zit aan de andere kant, hij mag loeren, kijken, griemelen en zelfs in de spiegel kijken met of zonder verrekijker. Zonder het te beseffen, maakt hij er deel van uit.
Het verhaal, regelrecht uit het leven, zit vol fijne dialogen, grappig soms maar eigenlijk bloedserieus. De eeuwige liefde, ze bestaat! De zoekende liefde ook.
Dat we hier goede acteurs aan het werk zien, verbaast ons al lang niet meer. Ze durven zich laten gaan.
Een verleidingsscène neerzetten, dat moet je kunnen, daar moeten alle remmen los. Een dronkenscène spelen, zonder dronken te zijn, dat is acteren op niveau.
En zoals steeds bij de Constleerende, de onopvallende maar knal-in-de-roos streepjes muziek die de overgangen vlotjes doen verlopen. Soms ontroerend, soms speels, kort maar goed.
Op zo’n donkere novemberavond die de winter inleidt, is het echt genieten van toneel. Proficiat aan iedereen die hier mee heeft aan gewerkt.
HDH (de elfde van de elfde van negentien)
Paul Vossen • 2019-11-11 08:11:11 Vogels
Een dikke proficiat voor de prachtige opvoering van Vogels op 10 november in zaal 't Veer. De vertolking was machtig, met een perfect gedoseerd tempo. Men voelde de beleving van de acteurs tot in de zaal. Het was een plezier om telkens te ontdekken hoe het originele, ogenschijnlijk eenvoudige decor (belichting en muziek inbegrepen) veelzijdigheid van het het stuk ondersteunde.
Rudy De Bruyne • 2019-11-10 14:11:28 Vogels
Wat kan een avondje toneel toch prachtig zijn. Dit was nu eenmaal het geval met "Vogels".
Dat DC over talent beschikt wisten we al, maar dat de volgende generatie al klaar staat is ook een feit.
Wat hebben de cast en de crew weeral gepresteerd. Daarom een woordje van dank aan bestuur, leescomité, en alle andere mensen achter de schermen om ons laten te genieten van deze geslaagde voorstelling.
Dit was gisteren een avond om U tegen te zeggen. En "last but not least" een dikke proficiat voor de spelers. Zij hebben alles gegeven om tot een geslaagd eindresultaat te komen.
Er is maar één manier om je een mening hierover te vormen en dat is: zeker komen kijken, je zal tevreden huiswaarts keren.
Kris Du Mongh • 2019-11-10 11:11:46 Vogels
Gisteren genoten van een prachtige voorstelling!
Een hele dikke proficiat aan de acteurs, de regisseur en alle anderen voor en achter de set.
Tot de volgende!
Dominique Maes • 2019-11-09 09:11:48 Vogels
Gisteren hebben we enorm genoten van 'Vogels'. Een heel afwisselend stuk met een leuke opbouw en heel veel grappige wendingen.

Een dikke proficiat aan alle acteurs en de regisseur. Maar ook een dikke pluim voor het leuke decor, de muziek, licht en vooral de Mondriaanse kleurkeuze!

De kop is eraf!! De merde!
Sylvia • 2019-05-11 23:05:37 De Aerobiekes
Een dikke duim voor alle Aerobiekes, alsook een extra applausje voor de sublieme vertolkingen van Victor, Josephine en Kim ofwel Stefaantje, Conny en Mie!
Wat een talenten!!
De opvolging is verzekerd :-)
“Well done”, Jongstleerende!
Karel De Jaeger • 2019-03-14 12:03:17 De Bonobo's
Laat mij een open deur instampen : de Bonobo's was nu echt eens het stuk dat de Constleerende dringend nodig had. Jazeker, er zijn de laatste jaren hele mooie, hele intense, hele beklijvende en hele spannende stukken gespeeld, onmiskenbaar juist. Maar 'het Grote Publiek' - de hele grote verzameling mensen die eens naar de theaterzaal komen met de bedoeling om zich eens goed te amuseren - zat de laatste jaren echt wel op zijn honger. En ik ga er nog steeds van uit dat je pas vele toeschouwers naar "het betere werk" zal krijgen als je hen fideliseert door hen ook regelmatig te brengen wat ze graag hebben.

En vergis je niet : humor brengen is een stuk moeilijker dan wat velen denken. De aangeboren klasse om net dat beetje in geloofwaardige overacting te gaan, het gevoel voor timing, smoelenwerk, de durf om voor paal te staan (laten we in de context blijven...), het is lang niet iedereen gegeven. Luk en Geert zijn hiervoor geboren en beheersen de kunst om dat toch telkens weer op een manier te doen dat je strike gaat als toeschouwer, Freya is een dijk in dit soort type-rolletjes, en van Leen vind ik dat die steeds beter wordt in al haar toneelopdrachten - echt wel een beresterke prestatie meid ! En dan stonden daar ook twee debutanten, bij dewelke je altijd wat klaar staat om hun 'beginnersfouten' te vergeven. Maar dat was deze maal echt niet nodig : zowel Hilde als Dominique draaiden uitstekend mee in de mallemolen. Tekstvast, met overgave, en met als surplus dat kleine eigen accentje dat elke speler toch weer uniek maakt.

Het stuk zelf was heel aanstekelijk, onderbroekenhumor in de veertiende versnelling met hele plezante vondsten. Regelmatig de zaal tegen den plafond, op een occasionele zuurpruim na zal iedereen met een uitstekend gevoel naar huis zijn gegaan. Wij hebben in alle geval genoten en goed gelachen, en het was onze zoveelste komedie op korte tijd....

Het enige minpuntje waren de lange decorwissels tussen de scènes door, die haalden af en toe dat hele lekkere gevoel waarmee we zaten een beetje naar beneden. Maar laat het een detail zijn, en al zeker geen kritiek op het prachtige decorwerk van Jacques en zijn ploeg. Ook aan die stille werkers eens een dikke duim !!

Bedankt aan alle medewerkers van deze productie voor een hele plezante avond.
Karel
Rudy De Bruyne • 2019-03-12 19:03:50 De Bonobo's
Met "De bonobo's heeft De Constleerende een komedie gebracht waarbij het publiek zich kon uitleven. Hierbij bedoel ik niet dat er door cast en crew geen inzet was. Deze mensen hebben het beste van zichzelf gegeven. Ze brachten een homogene prestatie, niemand stak er boven uit en niemand liet het afweten. Wat kan je nog meer verwachten als regisseur, puike prestatie.
Ik zou zeggen: mensen moest je nog één van de volgende speeldagen vrij hebben, Laat je zien en geniet van een pretentieloos avondje uit. De zorgen laat je aan de acteurs & actrices, en vergeet niet jouw zorgen aan de kant te zetten
Dit was een geslaagde mengeling van "ervaren ratten" en "mensen met minder ervaring". Deze laatste vielen niet uit de toon of waren niet minder bezig met acteren. Hetgeen zeker een meerwaarde betekende.

Als onervaren speler/speelster meedraaien met ervaren ratten is niet altijd gemakkelijk. Je kan onmiddellijk zeggen wie ervaren is en wie niet, maar bij de opvoering die ik gezien heb was hiervan geen sprake. Ook nog een duimpje voor de decorploeg voor hun inventief decor. De rest van de medewerkers verdienen ook vernoemd te worden, ze deden hun taak meer dan naar behoren.

Was dit een tegenvallende avond? "Ben"drukt 5 en zegt: Neeeeeee. En ik geef hem meer dan gelijk.
Hélène • 2019-03-12 17:03:54 De Bonobo's
De BONOBOS'S van Schellebelle waren in topvorm.
Dit was genieten van start to end, happy end!
Druk 10 = met de felicitaties van de jury, proficiat.
Sylvia • 2019-03-12 00:03:52 De Bonobo's
Horen, zien en zwijgen...MAAR over dit stuk mág men niet zwijgen en moét men komen zien!
Hi-la-risch!
Een heel leuk stuk, maar vooral schitterend ten tonele gebracht!!
Ook al was het lachen vanaf de eerste zinnen en werd er met veel vlotheid en schwung gespeeld; volgens mij toch ook wel een moeilijk en technisch hoogstaand stuk.
Hierbij wil ik ook graag een extra applausje geven aan Dominique (Ben) en Hilde (Angelina) die hun rollen geweldig vertolkt hebben (ondanks de weinige tot geen podiumervaring) en die zeker hun plaats verdiend hebben naast
klasbakken zoals Luc, Geert, Leen en Freia!
Het is altijd genieten met grote G als zij op het podium staan!!
Om het met de woorden van ‘Ben’ “te zeggen”...het was (druk 4)
HAHAHAHAHAHA
???
Dominique Maes • 2019-02-03 19:02:34 Rosalie Niemand
Dag Els

Ik had gisteren het geluk om de voorstelling bij te wonen en het was een pareltje. Ik heb vanaf het begin tot het einde genoten. Het verhaal was héél erg pakkend en het kroop echt onder jouw vel. Je werd zo in het verhaal meegezogen en je zag onmiddellijk de onverbiddelijke nonnen voor je.

De combinatie acteren en muziek was geslaagd. De schitterende stem van Karolien en de mooie muziek maakten het geheel af. Een pracht van een prestatie waar ik alleen maar mijn hoed kan voor afnemen.